vineri, 18 mai 2007

Maine este REFERENDUMUL

A trecut o luna de cand puneam pariuri daca Basescu va fi suspendat sau nu de catre Parlament, daca isi va da demisia sau nu. O luna de campanie electorala din care nu am prea inteles nimic. Si maine trebuie sa merg sa votez. DA sau NU. Sau amandoua ca sa fie vot nul.
M-am gandit sa votez nu. Pentru ca nu cred ca cei 322 de parlamentari au votat pentru suspendarea presedintelui suparati ca acesta a incalcat Constitutia. Cred ca daca ii intrebi, cei mai multi dintre ei nici nu stiu cum si in ce fel a incalcat Basescu legea fundamentala a tarii. Cred ca votul lor a fost unul la comanda sefilor de partid, un vot bazat pe aliante de moment, pe interese care nu ma ajuta pe mine romanul de rand.
M-am gandit sa votez da. Pentru ca prefer ca puterea sa fie la 322 si nu la unul singur (PD si PLD nu conteaza). In secolul trecut s-a incercat de mai multe ori ca puterea sa fie in mainile unui singur om si s-a ajuns la dictatura. M-am mai gandit sa votez da stiind ca fiecare parte are in jurul ei grupuri de interese. Dar parca grupul de interese din jurul celor ar avea de castigat daca as vota da fac ceva. Locuri de munca... ceva.
Oricum dupa ce am tot stat si m-am gandit, niciunul dintre acesta argumente nu a fost suficient de puternic pentru a inclina balanta. Si ieri, cu ajutorul cuiva, m-am hotarat. Votez. Pun stampila astfel incat TOTI, si Basescu dar si cei 322 sa stie ca pot fi schimbati. Ca nu se mai poate face orice. Ca pot ajunge la mana cu stampila mai repede decat se asteptau. Ca toti trebuie sa aiba grija. Ca toti pot fi schimbati.
Cristi

3 comentarii:

Unknown spunea...

Este parerea lui Cristi- omul obisnuit, sau al lui Cristi baiatul de la social (profesionistul care lucreaza in cadrul unui grup important de presa)?

Nadina Campean spunea...

impuscati-ma, dar eu m-am hotarat sa nu votez :( pur si simplu, nu vreau sa merg la vot pentru ca nici nu as sti ce sa votez. mi-e greata de basescu dar si de ceilalti, asa ca de data asta, ma abtin! voi merge doar atunci cand voi fi convinsa de alegerea mea. asa, doar ca sa merg pentru ca "asa trebuie", nu cred ca e o.k!!!

cristian.petru spunea...

pentru Mirela
este parerea lui Cristi. Cristi care este un om obisnuit care lucreaza la sectia social. nu pot sa spun ca am informatii suplimentare pe politic (doar sunt la sectia social). pur si simplu asa gandesc eu. daca vrei, poti sa spui Cristi, absolventul de stiinte politice :)))

pentru Nadina
asa ma gandisem si eu. dar pana la urma sa merg la vot este dreptul meu de cetatean. si nu vreau sa il risipesc. vreau sa imi spun si eu parerea. chiar daca majoritatea vrea altceva.