duminică, 20 mai 2007

CINE-I MAI TIGAN?

Presedinele Traian Basescu a evoluat! A trecut de la litera G din abecedar la Ţ. Mai precis, de la găozar, la ţigan.

Probabil ca ati vazut deja imaginile surprinse pe telefonul mobil de colega mea Andreea Pana... discutia cu presedintele Traian Basescu. Ati auzit cu siguranta si dialogul dintre presedinte si sotia sa, dialog in care Traian Basescu povesteste despre colega mea, numind-o "tiganca imputita"! Pentru "aprecieri" asemanatoare facute de suporterii echipei Steaua (i-au numit tigani pe cei de la Rapid) clubul a fost sanctionat. Pentru rasism. S-au jucat cateva meciuri fara spectatori si Steaua a platit amenda dupa ce Consiliul National de Combatere a Discriminarii s-a sesizat. Mai mult, Clubul Steaua a fost amendat de UEFA cu suma de 16.500 de euro ca urmare a comportamentului rasist al suporterilor stelisti la meciul cu Shelbourne FC, contand pentru turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Presedintele Romaniei injura pe cineva (un ziarist) folosindu-se de sintagma "tigan imputit" si ma intreb va fi si el sanctionat? Si cum? Sa joace fara alegatori viitoarele meciuri electorale?
Teama imi e ca gestul presedintelui va fi aplaudat de multi. Multi care vor spune "Si-a meritat-o ...dracu'!" sau "Asa le trebuie astora de la Antena 1!" Si toate astea doar pentru ca presedintele e simpatic, e un om din popor, doar pentru ca traim intr-o tara unde grosolania si mitocania sunt ridicate la rangul de valoare suprema. O tara unde regulile de eticheta, unde valorile morale si decenta nu mai fac nici cat o punga de 1 leu (vechi).

PS Sa asteptam cu sufletul la gura urmatoarea infruntare Traian Basescu - ziaristi. Cine stie, poate vocabularul presedintelui se va imbogatii. Cu o expresie de genul "evreul naibii"! La urma urmei, in Romania politically corect sunt doar fraierii. Fraierii care traiesc intr-o tara cu prea multa birocratie, coruptie si nedreptate, dar merg la vot pentru a face mari niste oameni mici.

Ioana Răduca

17 comentarii:

Anonim spunea...

In cazul colegei Andreea a fost lipsa de profesionalism. Confunda reporterul de stiri cu paparazzi...

social spunea...

Nu vorbeam despre felul in care s-a comportat colega mea. Chiar daca ea a gresit, asta nu scuza gestul presedintelui de a-i smulge telefonul si de a o numi "tiganca imputita".

Anonim spunea...

Mandico, n-are rost sa va "tziganitzi"...))) In acest moment Basescu e Iisus mergand pe ape si puteti voi sa aratati cat vreti adevarata lui fata. E degeaba. E duminica orbului.

social spunea...

clubul roman de presa va discuta marti cazul colegei noastre. asteptam o pozitie publica!

cristian.petru spunea...

eu nu cred Andreea a gresit in vreun fel. ca jurnalist ce puteai sa il intrebi pe presedintele aflat la cumparaturi? l-a intrabat ce a cumparat, cat, daca e mult sau nu. si apoi afara l-a intrebat de procente. cu cate procente crede ca va castiga... nu ce ar face pentru un procent cum au spus unii.
dar oricum nimic nu justifica gestul presedintelui. iar limbajul...
@ Moise
treaba proasta e ca nu te chinui sa arati fatza adevarata a lui Basescu. si-o arata el fara nicio jena. poate e degeaba. acum. dar lumea asta nu se termina astazi si nici maine

social spunea...

credeti ca presedintele isi va cere scuze? e doar o intrebare...

cristian.petru spunea...

sincer, eu nu cred ca isi va cere scuze. el este deasupra tuturor si implict deasupra greselilor. "ha, ha, ha", ca sa il citez

social spunea...

Am avut o discutie ceva mai devreme cu fratele meu, care are 18 ani. Imi spune ca Base e cool. E si el om si s-a enervat! Asta e, de fapt, marea problema. Presedintele unei tari e un model. Daca el isi permite sa smulga un telefon, sa faca un ziarist "tigan imputit" asta inseamna ca si noi putem face... ca nu e nicio problema!Ioana

xxx spunea...

Subiectul asta cu Basescu si colega voastra mi se pare desprins din carti S.F. Niciodata nu mi-am putut imagina ca un presedinte, oricat de cool sau popular ar fi, sa reactioneze intr-un stil ciobanesc. Se pare ca cin' se aseamana, se aduna...apropo de ciobani

alex cantuniari spunea...

Chiar daca Andreea ar fi gresit, asta nu justifica gestul celui pe care tocmai l-ati reales presedinte. Spun ''l-ati reales'', pentru ca eu am refuzat sa ma duc la vot. Iar acest gest al lui cred ca explica clar de ce. Eu atat va spun: feriti-va!!! Daca aveti telefoane smechere, ascundeti-le! Daca aveti camere foto, fugiti de mine! In tara in care presedintele isi permite sa talhareasca o femeie, fara a mai vorbi de faptul ca e jurnalist, inseamna ca si eu imi permit sa fac orice!!! Nu ma credeti,nu? Try me!!!

Anonim spunea...

imi pare rau ca am ajuns sa traim in aceasta tara!in care presedintele face ce vrea cu poporul.suntem niste sclavi!am ajuns sa fim sclaviii lui

Anonim spunea...

Tanti ziarista , hai sa-ti povestesc si eu o faza cu ziaristi:
Eram in Timisoara, undeva prin centru.Masina politiei de la cirtulatie opreste, 2 politisti in fata, 2 reporteri in spate. Stau putin de vorba si la un moment dat unul din politisiti se duce si il inhata pe unul care trecuse neregulamentar strada, la 10 metri de ei. Bietul om trecea de la farmacie cu o punga de medicamente in mana, strada nu foate circulata...In fine, instantaneu sar astia cu camera de filmat sa-l intrebe de ce a trecut neregulamentar - "ca putea sa se fie accidentat", intr-un stil cat se poate de agresiv si de nesimtit. Bietul om mai ca plangea de nervi cand au vazut ca mai sar si astia care-si "fac meseria" pe nefericirea altuia. Sincer, mi-e scarba de genul asta de "ziaristi". Imi amintesc de intrebarea unei reportere pusa unui parinte care isi plangea 2 fiice moarte: "Cum va simtitit?" - se intampla cu cativa ani pe Antena1. Am renuntat sa ma mai uit la TV la posturile romanesti gen Antena1 sau ProTV

Anonim spunea...

none said, esti un bou frate.nu mai tine cu base ca o sa ne pape pe toti de viii

Anonim spunea...

Poate ca ziaristii de la Timisoara au gresit. N-am de unde sa stiu, nu am fost acolo. Dar, asta nu inseamna ca toti ziaristii sunt nesimtiti!
Ioana

cristian.petru spunea...

Ionela intreba ieri daca presedintele isi va cere scuze sau nu. Eu credam ca nu isi va cere scuze. Am gresit. Presedintele si-a cerut scuze Andreei si i-a trimis un buchet de flori si un biletel.

Unknown spunea...

O discutie privata poate fi facuta publica fara acord?

Oricum, in cazul de fata consider vinovate urmatoarele parti:

1. jurnalista care din filmuletele postate aici http://www.trilulilu.ro/Piticu21/b5e1c89cdc9b6f
da dovada de un amatorism dus la extrem, de inclutura si de nesimtire.
2. angajatii de la selgros care nu trebuiau sa permita agresarea clientilor in incinta unitatii
3. spp-istii care trebuiau sa intervina (un mare minus pt ei ca nu au reusit sa stearga filmuletzul de pe card :) geez.. asa varza sunt la tehnica? probabil i`au dat delete si a fost marcat pt stergere doar fara a fi sterse fizic sectoarele de date respective)
4. presedintele pentru gestul de a confisca telefonul (trebuie sa recunoastem insa ca in locul lui probabil am fi procedat mult mai grav avand in vedere circumstantele)
5. presa, in general, pentru ca nu au fost facute publice si celalalte inregistrari si declaratii, de unde rezulta o forma de discriminare.

Anonim spunea...

In opinia mea presedintele a dat dovada de aroganta si si-a dat arama pe fata asa cum se spune pe romaneste .Adica poti strange maini si face poze atunci cand ai nevoie de oameni pentru a te vota dar te deranjeaza cei care vor sa-ti puna intrebari .Un om frumos educat e si jovial si nu se da la o parte de la orice intrebare .Si daca esti si presedintele Romaniei si vrei sa faci pe popularul ,atunci trebuie sa te astepti ca te opresc ziaristii si oamenii din jurul tau si indiferent de ce rase ar fi ei trebuie sa te opresti si sa le raspunzi frumos.Presedintele Basescu ne arata nivelul la care se afla clasa politica romaneasca .El din pacate nu va fi niciodata sanctionat fiindca detine puterea si oamenii politici sunt mereu deasupra legii si nu numai ei dar si copiii lor si rudele lor etc .. Din pacate in Romania de azi sunt inca in libertate criminali ,ce sa mai vorbim de un presedinte care jigneste si se comporta mitocaneste !